Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2014

Порушення під час волевиявлення на Кіровоградщині

Задля забезпечення належного та своєчасного реагування на порушення законів під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради України у прокуратурі Кіровоградської області було створено групу чергових працівників, які здійснювали системний моніторинг і опрацювання інформації правоохоронних органів, прокурорів районного рівня та повідомлень у засобах масової інформації про можливі порушення на території області виборчого законодавства та виборчих прав громадян. Всі сигнали невідкладно відпрацьовувалися.

Зауважимо, що упродовж усього виборчого процесу в органи прокуратури Кіровоградщини надійшло 14 звернень про порушення виборчого законодавства, які направлено за належністю до уповноважених на їх розгляд органів. Кримінальні провадження пов’язані з виборчим процесом, які підслідні слідчим органів прокуратури не реєструвались. Слідчими слідчого відділу прокуратури області до провадження не приймались кримінальні провадження щодо злочинів проти виборчих прав громадян.
В органи внутрішніх справ області надійшло 114 заяв та повідомлень про вчинення правопорушень, пов’язаних із проведенням передвиборчої кампанії, за результатами розгляду яких за 10 фактами внесено відомості до ЄРДР, 8 із яких за результатами розслідування закрито та у 2 провадженнях триває досудове розслідування.  

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 

кількість переглядів: 2866