Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування


 
01.07.2015

Вимоги до кандидатів

 
Вітальне слово заступника Генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе
Із набуттям чинності новим Законом України «Про прокуратуру» разом із прийнятими нещодавно поправками до нього ми розпочинаємо процес системного реформування органів прокуратури України, основою якого має стати якісне оновлення її керівного складу.
Прийом документів для участі у конкурсі на заміщення посад керівників нових місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників розпочинається  20 липня 2015 року.
 Наше головне завдання – відкрити двері прокуратури для компетентних, мотивованих і порядних людей, які здатні змінити систему з середини та прагнуть перетворити її таким чином, аби вона дійсно служила інтересам Українського народу. Відкритий, чесний і прозорий конкурсний відбір – єдиний спосіб зробити це.
В Україні багато людей, які вміють працювати і хочуть робити це чесно. Ми готові дати їм шанс досягти успіху – спільними зусиллями побудувати якісно новий державний інститут, реалізувати справжню реформу. Впевнені, що на нашу пропозицію відгукнеться багато професіоналів, які здатні прийняти цей виклик. За ними майбутнє – як прокуратури, так і держави в цілому.
Ми дуже чекаємо на кожного з Вас! Разом зможемо досягти мети – зробити прокуратуру гідною довіри громадян!

Контакти:
м. Київ, вул. Різницька, 13/15.
"Гаряча лінія"  +38 (044) 200-78-01
Електронна адреса: 
[email protected]
 
 

Вимоги до кандидатів

До участі в конкурсі на посади керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників допускаються особи, які на день призначення на посаду будуть мають стаж роботи на посаді прокурора не менше трьох років (для працівників які працюють/працювали на прокурорських посадах) або не менше п’яти років в галузі права (для осіб які не працюють та не працювали на прокурорських посадах).

Відповідно до Закону України "Про прокуратуру" вищою юридичною освітою є освіта, здобута в Україні (або на території колишнього СРСР до 1 грудня 1991 року) за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра, а також вища юридична освіта за відповідним освітньо-кваліфікаційним рівнем, здобута в іноземних державах та визнана в Україні в установленому законом порядку. Стажем роботи в галузі права є стаж роботи особи за спеціальністю після здобуття нею вищої юридичної освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра.

Не можуть бути призначені особи, які:
· не є громадянами України;
· не мають вищої юридичної освіти;
· не володіють державною мовою;
· визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;
· мають захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків прокурора;
· мають незняту чи непогашену судимість або на яких накладалося адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.
 

кількість переглядів: 3836