Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2015

КЕРУВАТИСЬ НЕ ЕМОЦІЯМИ, А ФАКТАМИ

Кіровоград знову потрапив до переліку топ-новин країни. Представники «Правого сектору», «визволяючи» своїх побратимів від правосуддя, розгромили приміщення апеляційного суду. Зламані меблі, погрози суддям, заблокований вхід та перекрита центральна вулиця - в таких умовах судді обирали запобіжний захід для двох підозрюваних у пограбуванні «Української національної лотереї», яка працює офіційно.

Розпочалося все пізно в вечорі 29 листопада. В приміщення «Національної лотереї» по вул. Гоголя забігло близько 10-ти чоловік, одягнутих в камуфляжний одяг, в балаклавах на обличчях та з автоматами «Калашнікова». Нападники пошкодили гральні автомати та побили охорону. Після чого з шухляди стола викрали  43 тис грн та втекли.  
Про цей зухвалий напад до поліції повідомила охорона ПП «Укртехгруп». По гарячих слідах правоохоронцям вдалося затримати злочинців на виїзді з міста. Ними виявились сім представників різних осередків ГО «Правий сектор». При обшуку в автомобілях було знайдено гроші, балаклави, зброю та два жорстких диска з відеозаписом камер спостереження приміщення лотереї.
Маючи на руках достатні докази фігурантам події наступного дня було повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину - розбійного нападу та   поставлено питання про взяття їх під варту на 60 діб. А 2 грудня, під гасла та нецензурні вирази невдоволених представників «Правого сектору», слідчий суддя Кіровського районного суду таки арештував їх. 
Другий раунд протистояння «Правосуддя:Правий сектор» розпочався 8 грудня при розгляді апеляційних скарг - адвокати вимагали звільнити їх з-під варти. проте в апеляційній інстанції було гарячіше. Від нецензурних вигуків «Правий сектор» перейшов до активних, відверто незаконних дій.  
Нашим кореспондентам вдалось взяти ексклюзивний коментар цих подій у прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка. «З самого початку органи прокуратура та я особисто контролюємо розслідування злочинних дій сімох представників ГО «Правий сектор». Слідство володіє беззаперечними доказами причетності затриманих до скоєння злочину. У слідства є всі підстави вважати, що ці особи можуть ухилятися від правосуддя. Саме тому прокуратура у суді наполягала на триманні під вартою. Тяжкість скоєного ними злочину передбачає  саме таку міру запобіжного заходу. 
Як прокурор області окремо хочу надати правову оцінку діям представників «Правого сектору» у приміщенні апеляційного суду, яке вони захопили. Зокрема, правоохоронцями розпочато три кримінальних провадження за ст.341 (захоплення державних чи громадських будівель чи споруд), ч.2 ст.345 (погроза чи насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.»  
В свою чергу я, як громадянин України, вважаю, що безпідставне блокування колегії суддів та нарадчої кімнати стільцями, побиття поліцейських, погрози суддям та прокурору нівелюють прагнення українців до побудови європейської правової держави».
 
Підготувала Оксана Чиканчи
 
джерело: http://stepup.press/society/item/647-keruvatis-ne-emotsiyami-a-faktami

кількість переглядів: 2042